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엄민영 교수

Um Min Young

INFO

  • 소속캠퍼스한국식품연구원 스쿨
  • 전공 식품생명공학
  • 연락처063-219-9409
  • 출신전공영양학
  • 학위박사
  • 최종출신대학이화여자대학교
  • 이메일

연구분야

기능성식품, 영양유전체, 임상영양

Health functional food, nutrigenomics, clinical nutrition

대표연구실적

-  Curcumin attenuates adhesion molecules and matrix metalloproteinase expression in hypercholesterolemic rabbits. Nutr Res 34(10):886-93, 2014 -  Coumarin attenuates hepatic steatosis by down-regulating lipogenic gene expression in mice fed a high-fat diet. Br J Nutr 109(9):1590-7, 2013 -  Sesaminol glucosides protect β-amyloid induced apoptotic cell death by regulating redox system in SK-N-SH cells. Neurochem Res 37(4):689-99, 2012

논문(최근 5년)

-  Agaricus bisporus Attenuates Dextran Sulfate Sodium-Induced Colitis[J Med Food,2014-12-05] -  Ethanolic extract of Taheebo attenuates increase in body weight and fatty liver in mice fed a high-fat diet[Molecules,2014-10-08] -  Curcumin attenuates adhesion molecules and matrix metalloproteinase expression in hypercholesterolemic rabbits[Nutr Res,2014-10-01] -  Long-term intake of rice improves insulin sensitivity in mice fed a high-fat diet[Nutrition,2014-08-01]

연구과제 수행 실적

건강기능식품 플랫폼 웹시스템 개선/운영 사업 농산부산물 쌀겨추출물을 위한 여성건강 기능성 소재 개발 사회문제 해결형 뇌신경계 조절 식의약소재 개발 식품의 노화성 근감소 제어기전 연구