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최상윤 교수

Sang Yoon Choi

INFO

  • 소속캠퍼스한국식품연구원
  • 전공 식품생명공학
  • 연락처031-780-9307
  • 출신전공한약리학
  • 학위박사
  • 최종출신대학경희대학교 국제캠퍼스
  • 이메일

연구분야

생리활성물질

Bioactive compounds

대표연구실적

-  최상윤 외/The protective eff ects of oxyresveratrol imine derivative against/Free Radical Research/2013 -  최상윤 외/3-[2-(3,5-Dimethoxyphenyl)vinyl]furanprotects hippocampal neuronsagainstischemicdamage/Brain Res/2012 -  최상윤 외/Synthesis, discovery and mechanism of 2,6-dimethoxy-N-(4-methoxyphenyl)benzamide as potent depigmenting agent in the skin/Biochemical and Biophysical Research Communications/2006

저서(최근 5년)

-  Anthocyanins: Structure Biosynthesis and Health Benefits[2012-12-01]

논문(최근 5년)

-  Resveratrol analog 4-[2-(35-dimethoxyphenyl)vinyl] pyridine reduces differentiation of the 3T3-L1 adipocyte[Pharmaceutical Biology,2013-01-31] -  Inhibitory effects of geranic acid derivatives on melanin biosynthesis[J. Cosmet. Sci.,2012-11-30] -  Bioconversion of Isoflavones during the Fermentation of Samso-Eum with Lactobacillus Strains[Biotechnology and Bioprocess Engineering,2012-12-01] -  Ginsenoside Rh2 induces cell cycle arrest and differentiation in human leukemia cells by upregulating TGF-β expression[Carcinogenesis,2013-01-31] -  The protective eff ects of oxyresveratrol imine derivative against hydrogen peroxide-induced cell death in PC12 cells[Free Radical Research,2013-04-30] -  Protective Effect of Rhodiola sachalinensis A. Bor on Excessive Exercise Stress[J Appl Biol Chem,2013-01-31] -  Inhibitory effects of Cyrtomium fortunei J. Smith root extract on melanogenesis[Pharmacognosy Magazine,2013-06-01] -  Characteristic study on the chemical components of Korean curved ginseng products[JOURNAL OF GINSENG RESEARCH,2013-09-30] -  Quality and characteristics of ginseng seed oil treated using different extraction methods[JOURNAL OF GINSENG RESEARCH,2013-12-31] -  Quantification of Marker Compounds in Cirsium setidens Nakai by HPLC-DAD[Food Science and Biotechnology,2013-12-31] -  Inhibitory Effect of Corn Silk on Skin Pigmentation[MOLECULES,2014-03-03] -  3,5-DIMETHOXY-(4-METHOXYPHENYL)BENZAMIDE SUPPRESSES ADIPOGENESIS IN 3T3-L1 CELLS[ACTA POLONIAE PHARMACEUTICA,2014-03-01] -  Inhibitory effects of ginseng seed on melanin biosynthesis[PHARMACOGNOSY MAGAZINE,2014-05-28] -  Anti-Fatigue Effects of Fermented Rhodiola rosea Extract in Mice[Preventive Nutrition and Food Science,2015-03-31] -  Anti-diabetic effect of 2,5-dimethoxy(4-methoxyphenyl)benzamide[ PHARMAZIE,2015-06-30] -  Quantification of maltol in Korean ginseng (Panaxginseng) products by high?performance liquid chromatography?diode array detector[JOURNAL OF GINSENG RESEARCH,2015-10-07] -  Neochlorogenic Acid Inhibits Lipopolysaccharide-Induced Activation and Pro-inflammatory Responses in BV2 Microglial cells[ NEUROCHEMICAL RESEARCH,2015-09-30] -  Inhibitory Effects of 4-(4-Methylbenzamino)benzoate on Adipocyte Differentiation[JOURNAL OF CHEMISTRY,2015-12-31] -  Characteristics and nutritional compositions of two jujube varieties cultivated in Korea[한국식품저장유통학회지,2016-03-31] -  Resveratrol analogue (E)-8-acetoxy-2-[2-(3,4-diacetoxyphenyl)ethenyl]-quinazoline induces apoptosis via Fas-mediatedpathway in HL-60 human leukemia cells[ ONCOLOGY REPORTS,2016-12-31] -  Function of Korean black ginseng: Improvement of andropausesymptoms by a complex extract of black ginseng and fenugreek inTM3 Leydig cells and aged rats[Journal of Ethnic Foods,2016-12-31] -  Ginsenoside Rg18 suppresses lipopolysaccharide-inducedneuroinflammation in BV2 microglia and amyloid-b-induced oxidativestress in SH-SY5Y neurons via nuclear factor erythroid 2-related factor 2/heme oxygenase-1 induction[JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS,2017-03-31]

특허(최근 5년)

-  식이섬유가 풍부한 다이어트용 사과주스 조성물 및 이의제조방법[2012-12-11] -  율무청국장을 함유하는 쿠키바조성물 및 그 제조방법[2013-03-13] -  생강절편 및 이의 제조방법[2013-03-27] -  인삼의 세척 및 건조방치[2013-03-22] -  김치유산균 및 열처리한 인삼배지를 이용하여 진세노시드 함량을 증가시키는 방법[2013-02-28] -  인삼증숙 장치[2013-04-24] -  가스치환을 통한 생강의 보존방법[2013-06-07] -  고구마음료 및 이의 제조방법[2013-07-17] -  생강에서 항균 유효성분을 추출하는 방법[2013-07-24] -  옥시레스베라트롤 이민 유도체를 유효성분으로 함유하는 뇌신경보호 효과를 가지는 조성물[2013-11-05] -  고온고압처리 후 감압 건조를 통한 신규홍삼의 제조방법[2014-01-02] -  흡착제를 이용한 홍경천 발효물의 제조방법[2014-01-02] -  옥수수 냉면 및 이의 제조방법[2014-01-28] -  면역기능 증진활성이 있는 감잎유래 다당 분획물 및 이의 제조방법[2014-03-05] -  리코펜 쌀 물엿의 제조방법[2014-03-21] -  쌀물엿을 함유한 토마토쨈의 제조방법[2014-03-21] -  홍삼을 이용한 홍경천 발효물의 제조방법 및 그 발효물을 포함하는 피로회복 및 운동능력 향상용 조성물[2014-03-28] -  음나무순 추출물을 포함하는 hTRPA1활성화 조성물 및 그의 용도[2014-05-23] -  레스베라트롤 유도체를 포함하는 항비만 조성물[2014-06-23] -  미백효과가 있는 인삼잎 추출 발효물 및 이의제조방법[2014-07-07] -  항비만용 조성물[2014-08-13] -  인삼종자 추출물을 포함하는 항산화 및 항노화용 화장료 조성물[2014-08-25] -  인삼씨 배유 추출박을 포함하는 항산화 활성이 향상된 기능성 식품 및 이의제조방법[2014-08-29] -  재성형 고구마의 제조방법[2014-09-17] -  인삼종자 추출물을 함유하는 피부미백용 화장료 조성물[2014-12-22] -  인삼씨 배유 추출박 분말의 추출물을 함유하는 항산화력이 증가된 조성물[2015-03-17] -  항비만용 조성물[2015-08-05] -  고온고압처리후 감압건조를 통한 홍삼의 제조방법[2015-06-24] -  신규한 진세노사이드 화합물[2015-11-06] -  신규한 진세노사이드 화합물[2015-11-06] -  인삼종자 추출물의 수율을 증가시키는 방법[2015-11-02] -  돌나물, 상심자, 산약 및 복분자 추출물을 유효성분으로 포함하는 남성의 생식기능 개선용 조성물[2015-11-05] -  발효인삼 종자 오일을 이용한 피토스테롤 대량생산방법[2016-04-14] -  인삼종자 오일을 함유하는 드레싱[2016-06-03] -  발효인삼종자 오일의 수율을 증가시키는 방법[2016-04-14] -  곤드레로 부터 플라보노이드의 분리방법[2016-02-29] -  엔아마이드 화합물을 유효성분으로 함유하는 항비만 조성물[2017-04-17] -  쇠비름, 구기자, 산수유 및 질려자 추출물을 유효성분으로 포함하는 남선생식기능 개선용 조성물[2016-01-25] -  당뇨병 또는 당뇨합병증의 예방 또는 치료용 조성물[2016-02-16]