본문 바로가기 대메뉴 바로가기
교수

INFO

  • 소속캠퍼스
  • 전공
  • 연락처
  • 출신전공
  • 학위
  • 최종출신대학
  • 이메일

논문(최근 5년)

-  Rapid method for determination of anthocyanin glucosides and free delphinidin in grapes using u-HPLC[Journal of Chromatographic Science,2014-09-01] -  Inductively coupled plasma optical emission spectrometry를 이용한 조제분유의 9종 무기질 분석법의 유효성 검증[산업식품공학,2014-08-31] -  Rapid method for the determination of 14 isoflavones in food using UHPLC coupled to photo diode array detection[Food Chemistry,2015-11-15] -  The simple determination method for anthocyanidin aglycones in fruits using ultra-high-performance liquid chromatography[Journal of Chromatographic Science,2015-11-01] -  Simultaneous determination of piperine, capsaicin and dihydrocapsaicin in Korean Instant-noodle (Ramyun) soup base using high-performance liquid chromatography with ultraviolet detection[ JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL,2016-01-01] -  Method validation of analytical method for 12 flavonol glycosides in foods using ultra-high-performance liquid chromatography coupled with photodiode array detection[FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY,2016-06-30] -  전자코를 사용하여 할랄식품 적용을 위한 고추장 중 에탄올 분석[한국식품과학회지,2016-06-28] -  품질기준설정을 위한 국내 시판 육포의 품질 특성 조사[동아시아식생활학회지,2016-06-01] -  Determination of five alcohol compounds in fermented Korean foods via simple liquid extraction with dimethyl-sulfoxide followed by gas chromatography-mass spectrometry for Halal food certification[ LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,2016-12-01]

특허(최근 5년)

-  폴리디메틸실록세인 및 C18 로 층상 코팅된 흡착 추출용 교반 막대를 이용한 파네졸 추출 방법[2015-01-22]

연구과제 수행 실적

17년 수산식품 표준규격 활성화 2017 국제식품규격 대응 및 전략식품의 코덱스 규격화 연구 2017 김 제품의 CODEX 규격화 사업