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HA SANG KEUN(Professor)

INFO

  • AffiliationKFRI School
  • Majors Food Biotechnology
    (Oceanography)
  • Contact Information063-219-9358
  • Major의과학
  • DegreePh.D.
  • Highest Level of Education경희대학교 국제캠퍼스
  • E-Mail

Field of Research

Functional Food

Research Results

-  6-Shogaol, a ginger product, modulates neuroinflammation: a new approach to neuroprotection, Neuropharmacology, 2012 -  Narirutin fraction from citrus peels attenuates LPS-stimulated inflammatory response through inhibition of NF-κB and MAPKs activation, Food Chem Toxicol. 2012 -  Chrysin suppresses LPS-stimulated proinflammatory responses by blocking NF-κB and JNK activations in microglia cells, Neurosci Lett. 2010

Treatise

-  6-Shogaol, an active constituent of ginger, attenuates neuroinflammation and cognitive deficits in animal models of dementia[ BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS,2014-06-20] -  A microfluidic device for evaluating the dynamics of the metabolism-dependent antioxidant activity of nutrients[ LAB ON A CHIP,2014-08-21] -  Inhibitory effects of ginseng seed on melanin biosynthesis[PHARMACOGNOSY MAGAZINE,2014-04-01] -  Bioactive lignan constituents from the twigs of Lindera glauca[ CHEMICAL & PHARMACEUTICAL BULLETIN,2014-11-01] -  Resveratrol as a Bioenhancer to Improve Anti-Inflammatory Activities of Apigenin[NUTRIENTS,2015-11-19] -  Fermentation enhances the neuroprotective effect of shogaol-enriched ginger extract via an increase in 6-paradol content[JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS,2016-03-01] -  Microtechnology-based organ systems and whole-body models for drug screening[BIOTECHNOLOGY JOURNAL,2016-06-01] -  Fabrication of degradable carboxymethyl cellulose (CMC) microneedle with laser writing and replica molding process for enhancement of transdermal drug delivery[BIOTECHNOLOGY AND BIOPROCESS ENGINEERING,2016-01-01] -  Characterization of metabolites produced from the biotransformation of 6-shogaol formed by Aspergillus niger[ EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY,2016-01-01] -  Oryza sativa (Rice) Hull Extract Inhibits Lipopolysaccharide-Induced Inflammatory Response in RAW264.7 Macrophages by Suppressing Extracellular Signal-regulated Kinase, c-Jun N-terminal Kinase, and Nuclear Factor-κB Activation[PHARMACOGNOSY MAGAZINE,2016-10-13] -  Endothelium-Dependent Vasorelaxant Effects of Dealcoholized Wine Powder of Wild Grape (Vitis coignetiae) in the Rat Thoracic Aorta[EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE,2016-10-20] -  Anti-neuroinflammatory constituents from Sinomenium acutum rhizomes[PHYTOCHEMISTRY LETTERS,2016-09-01] -  Fucofuroeckol-A from Eisenia bicyclis Inhibits Inflammation in Lipopolysaccharide-Induced Mouse Macrophages via Downregulation of the MAPK/NF-??B Signaling Pathway[JOURNAL OF CHEMISTRY,2016-05-25] -  Neuroprotective effect of 6-paradol enriched ginger extract by fermentation using Schizosaccharomyces pombe[JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS,2017-04-01] -  가압조건에서 생강 유래 6-shogaol 변환을 위한 가열 조건 최적화[한국식품과학회지,2014-10-31] -  기호성 개선 인삼농축액 제조를 위한 추출 조건 설정[한국식품저장유통학회지,2016-06-30] -  Effects of Catechol O-Methyl Transferase Inhibition on Anti-Inflammatory Activity of Luteolin Metabolites[ JOURNAL OF FOOD SCIENCE,2017-02-10] -  A Pumpless Multi-Organ-on-a-Chip(MOC) Combined With a Pharmacokinetic?Pharmacodynamic (PK?PD) Model[ BIOTECHNOLOGY AND BIOENGINEERING,2017-02-01] -  Microfluidic Gut-liver chip for reproducing the first pass metabolism[BIOMEDICAL MICRODEVICES,2017-03-01] -  Effects of 6-paradol, an unsaturated ketone from gingers, on cytochrome P450-mediated drug metabolism[ BIOORGANIC & MEDICINAL CHEMISTRY LETTERS,2017-04-15]

Patent

-  갈락토만난과 라이소자임의 마이얄반응을 통해 생성된 네오글라이코프로틴을 유효성분으로함유하는 면역증강용 조성물[2014-11-25] -  Schizosaccaromyces pombe를 이용한 생강 발효물 및 이의 용도[2017-02-28] -  기호성이 증진된 팽화 홍삼 농축액 및 이의 제조 방법[2016-03-04] -  슈도모나스 배양물의 추출물을 포함하는 항비만용 조성물[2016-09-05] -  피부상태 개선 효과를 가지는 스피루리나 변이균주[2016-04-07] -  칸디다 유틸리스를 이용하여 파라돌 함량을 증가시키는 방법[2015-12-28] -  쇼가올 함량이 증가된 생강의 제조 방법[2015-12-28] -  미생물을 이용하여 파라돌 함량을 증가시키는 방법[2015-05-20] -  시금치 추출물을 함유하는 항비만용 조성물[2015-05-26] -  지질 함량이 증대된 난노클로롭시스 오큘라타 변이 균주(KCTC18241P) 및 이를 이용한 지질 제조 방법[2015-04-09] -  지질 함량이 증대된 난노클로롭시스 오큘라타 변이 균주(KCTC18242P) 및 이를 이용한 지질 제조 방법[2015-04-09] -  저항원성 난백 제조방법 및 그 방법에 의해 제조된 저항원성 난백[2014-11-26] -  밀기울 유래 당단백 분획 및 이의 제조 방법[2014-11-25] -  막걸리박 유래 당단백 분획 및 이의 제조 방법[2014-10-07] -  생체내에서의 항염증 효능이 증가된 염증치료용 루테올린 혼합조성물을 제조하는 방법 및 항염증이 증가된 염증치료용 루테올린 혼합 조성물[2014-07-09] -  알파-락트알부민과 덱스트란의 마이얄반응을 통해 생성된 당단백질을 유효성분으로 함유하는 면역 증강용 조성물[2014-08-18] -  비만억제능이 우수한 신규한 웨이젤라 에스피 F22 균주[2014-12-03] -  식품재료의 항산화능 측정용 마이크로 유체칩 및 그를 이용한 측정 시스템[2014-12-11]